Jari HangassaloHangassalo Jari

Glass Gallery JKH, Lasi / Glass Studio JKH

Rauhantie 10, 68600 Pietarsaari
050-5903060
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.lasitaide.fi

Lasitaide on suurin intohimoni! Ikkunalle sijoitettu lasiteos elää eri vuorokauden ja vuodenaikojen mukaan. Se muuttaa ilmettään sen mukaan, millainen mm. lasiteoksen takana oleva maisema on ja miten aurinko leikkii sen lasinpaloilla.
Olen opiskellut lasitaidetta kolme vuotta Limingan taidekoulun lasitaidelinjalle Mary Jane Gregoryn alaisuudessa. Hän avasi lasitaiteen salat upealla persoonallaan ja sydämellisyydellään. Edellisten opintojen lisäksi olen muutoinkin monin eri tavoin opiskellut lasitaidealaa.
Koin lasiyhdistyksen tärkeäksi meille lasitaiteen ammattilaisille Limingan lasitaidelinjalla opiskellessani. Puhuin lasitaiteen tilaisuuksissa lasiyhdistyksen puolesta, kunnes viimein vuonna 2003 löytyi riittävä määrä asiasta innostuneita. LASITA, Suomen Lasitaiteilijat ry:n perustamiskokous pidettiin 25.11.2003 Tampereella. Suomen Lasitaiteilijat ry:n sihteerinä toimin vuodesta 2003 vuoteen 2014 saakka. Olen nyt LASITA:n arkistonhoitaja.  
Olen pitänyt vuosien varrella yksityisnäyttelyjä, sekä olen osallistunut Suomen Lasitaiteilijat ry:n järjestämiin yhteisnäyttelyihin, niin jyrytettyihin lasinäyttelyihin kuin kutsunäyttelyihinkin.
Olen suunnitellut ja valmistanut lukuisia lasitaideteoksia Suomen julkisiin ja yksityisiin kohteisiin, aina Kanadaan ja Japaniin saakka. Julkisiin kohteisiin suunnittelemiani ja tekemistäni lasiteoksista voi mainita erityisesti mm. Pietarsaaren seurakuntakeskuksen kappelin, Pietarsaaren Adventtikirkon ja esim. Kouvolan seurakuntakeskuksen lasiteokset.
Olen toteuttanut myös monia merkittäviä lasitaiteen restaurointeja, joista mainittakoon Pyhän Sydämen Kappelin lasi- maalausten restauroinnin ja Pietarsaaren Malmin sairaalan portaikon lasiteosten restauroinnin.
Lasitaiteen opettajana olen toiminut Pietarsaaren Työväenopistossa, Kauhajoen, Nurmeksen ja Helsingin Ev. kansanopistoissa, Evijärven kansalaisopistossa ja Vionoja Taidelinjalla Kaustisella.
Olen saanut apurahoja ja palkintoja mm. Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastolta ja Pohjanmaan Liiton Kulttuurilautakunnalta.
Jari Hangassalo


Secrets of The Depth, 2008, Lyijykisko- ja kuparifoliotekniikka.